Stadions konstgräs
16 november 2011
19:30

Referat: Lilla Torg - AIF Barrikaden

Matchen var till för att testa nya spelare och tre av dem finns t.v. inte med i poängligan Andrés Zuniga Hernandez, Senat Memedoski och Majed Mahdich Sarang. Därutöver gjorde också Per Tagesson sin första match. Johan Ahlstedt fick däremot lämna återbud p.g.a. sjukdom.

Startelvan: (3-4-3) Rafael O - Senat, Per T, Gustav - Park, Mario, Andrés, Majed - Clas, Johan M, Anders

Avbytare var Per M som kom in efter 24 min och spelade resten av matchen som höger yttermittfältare och Sarang som kom in som vänsterback efter 23 min, spelade där resten av första halvlek, gick i början av andra halvlek upp som högeranfallare och slutade sedan som mittback.

Matchen började väldigt olyckligt för vår del. Trots stort bollinnehav låg vi under med 3-0 efter bara 14 min och det kunde också bli ett 4:e mål precis efter det 3:e om inte en av våra spelare (Mario?) räddat en boll på mållinjen. Så långt verkade vi väldigt förvirrade och låg ständigt fel i våra positioner men naturligtvis inte så konstigt när vissa spelare inte ens kunde namnet på varann.

I den 19:e min reducerade vi till 3-1 på frispark av Mario, bra slagen men borde ändå tagits av målvakten som var där men fumlade in den. Inga större chanser åt något håll under resten av första halvlek. Vi fick väl till det defensiva spelet allt bättre efterhand men framåt missade vi nästan konsekvent våra passningar eller missförstod varann å det grövsta när vi närmade oss motståndarmålet.

I andra halvlek spelade vi upp oss rejält och skapade också nästan meddetsamma ett par bra chanser. Först fick Sarang inte riktigt slag på bollen från mycket nära håll efter inlägg av Johan och strax därefter var Sarang nära att revanschera sig men hans skott gick tätt över. Istället för ytterligare en reducering kom det i den 52:a min ytterligare ett baklängesmål på frispark.

I den 68:e min hade Anders ett skott i ribban och minuten efteråt räddade vi (Senat?) än en gång en boll på mållinjen. Mot slutet duggade målen tätt. I den 75:e min reducerade vi genom Johan som helt enkelt snodde bollen från en av deras backar och sedan lite turligt fick in den ur halvdålig vinkel - bollen studsade på målvakten mot mål där det stod en back som inte fick undan bollen trots att den gick nästan mitt på honom och efter att den rört målvakten bara hade styrfart.
Trots detta en bra prestation av Johan som fick lite utdelning på allt sitt slit. I den 78:e min ökade Lilla Torg till 5-2 och i den 86:e min till 6-2 innan vi i den 90:e matcminuten snyggade till siffrorna till 6-3 genom Johan som åter stod för en hel del av förarbetet till målet själv.

En bra andra halvlek av hela laget men där Per M stack ut lite genom sitt både defensivt och offensivt sett nästan prickfria spel. Vi hittade varann mycket bättre än i första. Totalt sett en trots siffrorna jämn match mot ett Lilla Torg som hade ett rappt anfallsspel medan försvarsspelet däremot var något osäkert.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 6-8 Skott på mål: 7-13 Skott utanför: 6-5